Mitől lesz egy önéletrajz hatásos?

Ne terheljünk le senkit egy hosszú önéletrajzzal!

A legfontosabb az, hogy minél több „macerától” kíméljük meg azt az illetőt (bárki is legyen az), aki el fogja olvasni. Csábító lehet mindent leírni magunkról, hogy minél többnek és tapasztaltabbnak tűnjünk, de higgyük el, nem ez a lényeg. Minél több nyűgöt akasztunk a CV-t olvasó nyakába, annál kisebb a valószínűsége, hogy átmegyünk a rostáján.

Általában a kiválasztásért felelős szakmai vezetőket jobban érdekli egy kicsit tartalmasabb önéletrajz, de a legtöbb helyen ők már előszűrve és átválogatva kapják meg az anyagokat. Azonban az, aki azzal foglalkozik, hogy a beérkező tonnányi jelentkezést nézegesse, nem fog végigolvasni egy 3-4 oldalas CV-t. De egy egyoldalast sem... Ne legyünk naivak, senkinek nincs kedve, ideje, kapacitása több száz jelentkezést olvasni el részletesen. Pár másodpercnél többet nem töltenek vele.

Nem érdekli őket, és nem is kell, hogy érdekelje. Igazából inkább csak „ránéznek”, mintsem, hogy valóban elolvassák.

Mi jár a munkáltató fejében?

Nekik az a problémájuk, hogy van egy üres pozíció, amit minél hamarabb be kell tölteniük. Ezt pedig minél gyorsabban és egyszerűbben szeretnék megoldani. Akkor lesznek boldogok, ha már a jelentkezésünkkor is a problémáikat kezdjük el megoldani.

Hogyan tehetjük meg ezt hatásosan?

Például azzal, hogy egy gyorsan átfutható, könnyen értelmezhető, a lényeges pontokat kiemelő, rövid önéletrajzot küldünk nekik. Mindig képzeljük a helyükbe magunkat, és próbáljunk olyan CV-t gyártani, ami megoldást kínál az ő problémáikra, és máris könnyebben kerülünk a lista elejére.

Egy másik fontos tényező pedig az, hogy mennyire látszik az önéletrajzon, hogy komolyan vesszük az álláskeresést.

Milyen legyen formailag?

Itt arra gondolok, hogy mennyire igényes az anyag. A részletekbe nem mennék bele ebben a cikkben, hiszen ezek nagyon összetett és szubjektív témák. Ha valaki csak egy sztenderd .doc fájlba begépeli a dolgokat úgy, hogy semmit nem ad a szerkesztésre, az egy összecsapott, félvállról vett munka, amiből sok mindenre lehet következtetni. Ha nem értünk a szövegszerkesztéshez az sem feltétlenül mentség, mert akkor is tudunk segítséget kérni ebben.

Mitől lesz egy önéletrajz hatásos?

Kiemelném, hogy nem kell a legmodernebb képszerkesztő szoftvereket ismerni ahhoz, hogy egy alapvetően esztétikus CV-t tudjunk összerakni, de az alábbiak azért fontosak:

·         sorkizárás,

·         margó,

·         térkihasználás,

·         kiemelés,

·         tagolás

Én személy szerint nem igazán szeretem a sablonokkal készült CV-ket, hiába néz ki jól némelyik, de egyrészt megöli az egyediséget, másrészt pedig megint csak meg akar úszni valamit egyszerűen a jelölt azzal, hogy valamivel gyorsan összecsapja.

Tartalmi értelemben mi a fontos?

Ebben az esetben pedig szerintem az az egészséges, hogy ha legalább témakör szinten a pozícióra van szabva az, amit mondani szeretnénk magunkról.

Szerintem nem feltétlenül jó, ha egy teljesen általános önéletrajzunk van, amit mindenhova elküldünk. De azt sem tartom nyerőnek, ha az utolsó részletig mindent az adott pozícióra/hirdetésre szeretnénk szabni, mert az nagyon erőltetett.

Hiába írja sok „szaklap”, hogy teljesen egyedi önéletrajzot kell küldeni minden egyes pozícióhoz, több év rutinja nem ezt mondatja velem. Egy jó CV-ből kiderül, hogy miért gondoljuk magunkat alkalmasnak egy bizonyos munkakörre, anélkül, hogy ezt az olvasó (és az álláshirdetést feladó) szájába rágnánk.

És ami talán még fontosabb, ne írjunk bele olyan dolgokat, amik fölöslegesek (irreleváns hobbik, kiváló kommunikációs képesség, csapatjátékos, stb.)

Bízom benne, hogy ezek a témák kicsit elgondolkodtatók, és segítenek abban, hogy más szemlélettel közelítsétek meg az önéletrajzírást.