Klasszikus interjúkérdések

Klasszikus interjúkérdések

Ha nem az első állásinterjúdra készülsz, akkor már Te is észre vehetted, hogy vannak bizony tipikus kérdések, amelyeket felszoktak tenni egy személyes beszélgetés során. A jó hír az, hogy ezekre könnyedén fel lehet készülni, talán a kihívás ennél inkább a sokkal csavartabb kérdésekben rejlik. Ám ezeket sem szabad alul értékelnünk és lehetőleg próbáljunk meg kitűnni az átlagos válaszoktól.

1.      Beszéljen magáról néhány mondatban!

Tipikus. Sokszor ezzel a kéréssel kezdődik egy állásinterjú, miután bemutatkoztak egymásnak a felek és elfoglalták helyüket. Természetesen a felkészült HR-es kollegina elött ott van a kinyomtatott önéletrajzod, tehát ő maga is el tudja olvasni. Itt sokkal inkább arra kíváncsi, hogy a legfontosabb pontokat mennyire vagy képes kiemelni a szakmai múltadból. Gyakran előfordul, hogy megszakítanak egy „miért” kérdéssel vagy valamire részletesebben rákérdeznek. Ne zavarjon be és ne is ijedjünk meg, mert ebben semmi rossz nincsen. Általában ilyenkor előkerülnek olyan dolgok, amelyek nincsenek a pályázati anyagodban és ez jó tud lenni.

Akár gyakorolhatjuk is otthon, hogy vázlatszerűen milyen lényeges pontokat emelünk ki az iskolai végzettségeink, szakmai tapasztalatok, személyes tulajdonságaink közül. Ügyeljünk arra, hogy az önéletrajzban és az általunk elmondottak ne legyenek ellentmondásban.

Nem megfelelő minden olyan válasz, amivel visszadobod a labdát. Például: „ez benne van az önéletrajzomban”, vagy „Miről beszéljek pontosan?”.

2.      Mit tud a cégünkről?

Igen csak fontos és megalapozott kérdés. Más cikkünkben is írtunk már róla és nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos ez a rész. Az interjúztató arra kíváncsi, hogy vajon megcsináltad-e a „házi feladatot”. Mennyire voltál motivált. Lássuk be, ha te lennél a cégvezető és meghirdetsz egy állást, neked sem lenne szimpatikus, ha valaki úgy ülne be egy állásinterjúra, hogy azt sem tudja, hogy terméket adsz el vagy szolgáltatást nyújtasz. Milyen piacon mozogsz, mekkora céghez jelentkezett. Nem igaz? Nah! Induljunk ki ebből. Szóval, ha ezzel nem készülsz (ami ma már alap), akkor azt látják rajtad, hogy nem vagy motivált, nem vagy hajlandó extra erőfeszítéseket tenni, esetleg nem is fontos neked az állás. Az sem kizárt, hogy egy esetleges értekezletre is hasonlóképpen készülnél fel. Ha így jársz el, nagy valószínűséggel nézelődhetsz tovább a https://jobhunting.hu/ weboldal „állások” fül alatt.

Szóval mielőtt állásinterjúra mész, mindenképpen végezz kutatást a céggel kapcsolatban! A neten ma már szinte minden fent van. Hidd el, hogy előnyre fogsz szert tenni, ha gondosan utánajársz a cégnek és az állásnak.

Miért szeretne nálunk dolgozni? Miért jelentkezett éppen erre az állásra?

Ez már egy komolyabb kérdés és valószínű, hogy te is többszőr találkoztál már vele. Szánjunk időt a kidolgozására, mert erre alaposan fel kell készülni.  Mondanom sem kell, hogy az biztosan nem lesz nyerő, ha erre azt feleled, hogy csupán egy állásra és fizetésre van szükséged. A legjobban úgy tudsz erre felkészülni, hogy az állásinterjú elött tájékozódunk a cégről. Kutassunk egészen addig, amíg felkelti valami az érdeklődésünket és szívesen dolgoznánk az adott cégnek.

Vagy vegyük számba, mi az amit te tudsz adni a cégnek! Mi az a speciális szaktudás,  tapasztalat, készség amit már az előző munkahelyünkön is nagyra értékeltek. Mivel tudsz hozzájárulni a cég sikeres működéséhez.

Bármennyire is a pénz motivál, próbáljunk meg belsőleg motiváltnak mutatkozni. Hivatkozhatsz arra, hogy szeretnél továbbfejlődni, új területeket megismerni, új kihívásokkal szembenézni. Semmiféleképpen ne adjunk olyan egyszer és közhelyes válaszokat, mint a „Több pénzt szeretnék keresni”, „Kell egy munka”…stb.

4.    Miért akar eljönni mostani munkahelyéről?

 Gyakran látszólag valamilyen külső körülmény hatására szeretnénk váltani. Lehet, hogy nem jöttünk ki a kollégáinkkal, főnökünkkel. Lehet nem is szerettünk ott dolgozni. Lehet, hogy egyszerűen csak több pénzre vágyunk. Vagy netán megsértették az emberi méltóságunkat vagy a munkahelyi légkőrt fojtogatónak találtuk. Azonban ezeket ilyen formában nem szerencsés közölni az interjúztatóval. Nagyvalószínűséggel a kérdező nem ismeri a korábbi munkahelyünket, kollégáinkat vagy fönökünket, de nem érdemes negatív dolgokat mondanunk, még akkor sem, ha igazak, mert negatívan jöhetünk ki belőle. Elképzelhető, hogy ezek náluk is előfordulnak. Legyünk diplomatikusak! Kerüljük az előző munkahely szidalmazását!

Akár kezdhetünk pozitív dolgokkal is, például: „szeretek a jelenlegi munkahelyemen dolgozni, mert megbecsülnek, de feljebb szeretnék lépni és sajnos itt nincs meg a lehetőség”. Vagy „Szeretnék új dolgokat megismerni, új kihívásokkal megküzdeni, nagyobb felelősségre vágyom, szeretnék más területen is helytállni”.

5.    Milyen tulajdonságokat tart erősségeinek és gyengeségeinek?

Ezt persze még legalább néhány féleképpen szokták csavarni, mint például „Soroljon fel 5 pozitív és 5 negatív tulajdonságot, amelyek jellemzik önt!”. Megvallom őszintén, abban az időben, amikor én ültem abban a bizonyos székben, utáltam ezt a kérdést, amikor nekem tették fel. Igen, a jobhunting.hu csapatában, mindannyian voltunk a másik oldalt is. Szép emlékek, de most vissza a témához. Itt leginkább a pályázó önképére kíváncsi az interjúztató.

Kerüljük a túlzott önfényezést és a túl sok önkritika sem jó. Találjuk meg az arany középutat.

A pozitív tulajdonságok bemutatásánál, jó fényt vet ránk, ha mások véleménye által próbáljuk elmondani ezeket. Például: „A kollégáim igazi csapatjátékosnak tartanak, mert mindig lehetett rám számítani, ha egyikük elakadt vagy segítségre szorultak”. Vagy „A korábbi főnököm empatikusnak, ügyfélközpontúnak tartott engem a hozzáállásomból kifolyólag”.