Karrier tippek

Hogyan érdemes jelentkezni az álláshirdetésekre?

Melyik a jó taktika? Ha célzottan keresünk, vagy ha ömlesztve küldjük a jelentkezéseket az állásokra? Ez egy örök kérdés, és bármelyik verzióval is próbálkozunk, nem garantált a siker. Vizsgáljuk meg mind a két esetet.

Mitől lesz egy önéletrajz hatásos?

Mitől lesz egy önéletrajz hatásos? Nap, mint nap emberek ezrei adják be a pályázatukat valamilyen munkáltatóhoz a világon. Néhány, viszonylag ritka kivételtől eltekintve ez szinte minden esetben egy önéletrajz formájában történik meg. Nincs olyan, hogy univerzálisan „jó” CV. Cégtől, munkától, HR-estől, kiválasztási folyamattól, és még kismillió más dologtól függ, hogy mi lesz a nyerő.

Máshonnan is vár még visszajelzést? Azaz hányan vagyunk még a ,,kalapban”?

Bizony egyre több HR-es teszi fel a kérdést az interjún könyörtelenül, s közben nagy meredt szemekkel néz Rád, hátha a metakommunikációd már azelőtt elárul, mielőtt kinyitnád a szádat. De Te maradj higgadt! Csak annyit kell tenned, hogy elolvasod az alábbiakat, értelmezed a saját helyzetedre és már hátra is dőlhetsz, mert jól felkészült interjúalany lévén Téged már ezek után nem tudnak ezzel a kérdéssel csőbe húzni. (Persze azért csak szerényen!)

Klasszikus interjúkérdések

Ha nem az első állásinterjúdra készülsz, akkor már Te is észre vehetted, hogy vannak bizony tipikus kérdések, amelyeket felszoktak tenni egy személyes beszélgetés során. A jó hír az, hogy ezekre könnyedén fel lehet készülni, talán a kihívás ennél inkább a sokkal csavartabb kérdésekben rejlik. Ám ezeket sem szabad alul értékelnünk és lehetőleg próbáljunk meg kitűnni az átlagos válaszoktól.

Furcsa kérdések az állásinterjún

Az állásinterjú a legfontosabb mérföldkő leendő munkahelyed megtalálásának rögös útján. Nem érdemes rástresszelni, hisz’ akkor nem feltétlen hozod a legjobb formád, de nem is szabad fél várról venni.

Néhány jó tanács, hogyan készülj fel egy állásinterjúra!

Ha a jobhunting.hu weboldalon nézelődsz, bizonyára te is állást keresel. Megnyugtatlak, hogy jó helyen jársz. Ez a rész a mini blogunk, ahol igyekszünk mindenféle jó tanácsokkal ellátni téged, hogy felkészültebb legyél, ha esetleg elakadtál és tanácsokra lenne szükséged.

Hogyan írjunk önéletrajzot? 2. rész

Az előző cikkben bemutattunk 5 alap tippet, mire figyelj az önéletrajzod megírásakor. Most itt van további 5 tipp, amire szintén érdemes odafigyelned!

Hogyan írjunk önéletrajzot? 1. rész

Ha állást keresünk és megtaláltuk a számunkra megfelelő munkahelyet, következő lépés természetesen a jelentkezés, ami a legtöbb esetben az önéletrajz elküldésével történik